Pontjes over de Amstel varen binnenkort weer

AMSTELVEEN – Vanwege de corona lockdown veel later dan gebruikelijk, maar vanaf dinsdag 2 juni kunnen wandelaars en fietsers weer gebruik maken van de pontjes over de Amstel.
Bij en op de pontjes gelden de algemene coronamaatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Omdat de pontjes worden aangemerkt als Openbaar Vervoer is een mondkapje verplicht tijdens de overtocht.

Het pontje De Smient vaart tussen de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer. Ter hoogte van de Nesserlaan ligt het pontje De Fuut, dat zorgt voor een verbinding tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep. De pontjes varen tot en met augustus dagelijks tussen 12:00 en 18:00 uur.

Vermijd drukte bij en op de pontjes
Er kunnen per overtocht maximaal vier personen mee varen zodat iedereen voldoende ruimte heeft. Om te voorkomen dat het te druk wordt bij de aanmeerplekken van het pontje wordt geadviseerd om bij meer dan vier wachtenden de nabijgelegen brug te gebruiken om de Amstel over te steken. Een stukje doorfietsen of een rustpauze inlasten bij een picknickplek in de buurt om later terug te keren voor de oversteek met het pontje, is uiteraard ook een optie.

Gepast betalen via het klompje
Het tarief voor een overtocht bedraagt € 1,00. Kinderen tot 5 jaar varen gratis mee. Een 10-rittenkaart kost € 8,00. Iedereen wordt verzocht gepast te betalen via het ‘ouderwetse klompje’. De pontjes kunnen alleen blijven varen wanneer iedereen zich houdt aan de voorgeschreven richtlijnen. Zo blijft de situatie op en rond de pontjes veilig.