Samenwerking tegen werkloosheid door coronamaatregelen

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen gaat samenwerken met andere gemeenten uit de arbeidsmarktregio Amsterdam om de oplopende werkloosheid door de coronamaatregelen het hoofd te bieden. Zij slaan de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen. Binnen een paar weken gaat een regionaal Werkcentrum open dat werkgevers die geen werk meer voor hun medewerkers hebben, verbindt met werkgevers die juist hard op zoek zijn. 

De regio Amsterdam, en daarmee ook Amstelveen, wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Veel mensen hebben geen werk meer of zitten zonder inkomsten. Sectoren zoals de horeca en het toerisme liggen nagenoeg stil. Andere sectoren staan juist te springen om mensen, zoals de zorg, logistiek, distributie en supermarkten. Door een brede regionale samenwerking kunnen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel bij elkaar gebracht worden, zodat mensen aan het werk blijven en het vitale werk door kan blijven gaan. Het Werkcentrum moet nog voor juni van start.

Marijn van Ballegooijen (wethouder werk en inkomen) vindt het Werkcentrum een goede aanvulling op het Werkplein AA: “Ook in Amstelveen zien we een golf aan aanvragen voor de WW, bijstand en steunmaatregelen van de overheid. Via het Werkcentrum kunnen we sectoren waar minder werk is koppelen aan sectoren waar kansen liggen, zodat mensen zoveel mogelijk aan het werk blijven. Het is goed dat we dit regionaal organiseren, want dan zijn er meer mogelijkheden.”

Voor individuele ondersteuning bij het zoeken naar werk en/of opleidingen kunnen mensen nog steeds terecht op het Werkplein AA. Kijk voor meer informatie op de website van Werkplein AA.