Stadsverhalenwedstrijd ‘Een dag uit het leven van een anderhalve meter maatschappij’

 Stichting Stadsverhalen is op zoek naar verhalen die Amstelveners met elkaar verbinden. Heb jij een verhaal te vertellen over wat het coronavirus met jezelf of je omgeving doet? Hoe ga jij om met het leven in een anderhalve meter maatschappij? Welke onverwachte nieuwe verbinding met de stad, de buurt, je vrienden, je familie heb je meegemaakt die je nooit voor mogelijk had gehouden?

De stichting zoekt verhalen vol geloof, hoop en liefde. Uit kerken, tempels of boeken maar nog meer verhalen over je eigen leven en ervaringen. Door te luisteren naar elkaar leer je de ander maar ook jezelf beter kennen.

Hoe werkt het?
Schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden en lever dit in vóór maandag 8 juni via info@amstelveenspreekt.nl.
Een jury bestaande uit Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland, Onno Wesseling, schrijver en Ada Ruiter van boekhandel Venstra staan klaar om een van de vele verhalen te nomineren.
De winnaar wordt uitgenodigd om zijn/haar verhaal voor te lezen op maandag 15 juni, tijdens de laatste AmstelveenSpreekt van dit seizoen. De online edities trekken een groot publiek.

Deze verhalenwedstrijd is uitgeschreven in samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad. Het winnende verhaal wordt op 17 juni in deze krant geplaatst.