NTC De Kegel weer open voor recreanten én topsporters

AMSTELVEEN – Na een periode van strenge maatregelen rond de bestrijding van corona, worden deze vanaf vandaag in een aantal sectoren versoepeld. Zo is buitensporten voor mensen boven de 18 jaar weer toegestaan, mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden. Ook bij de sportvereniging NTC de Kegel zijn ze weer klaar voor actie. Samen met de gemeente hebben ze de nodige maatregelen getroffen en speciale looproutes.

Gijs Brouwer, toptennisser en de nummer 490 op de wereldranglijst, is erg blij dat hij weer op topniveau kan trainen. “De wedstrijden en de toernooien mis ik het meest eigenlijk, maar moeten we nog even geduld voor hebben.” Ook Frans Poel, manager van NTC de Kegel, is blij dat ze weer open mogen voor topsporters en recreanten. “De topsporters werden natuurlijk helemaal gek, die hebben 7 à 8 weken niet kunnen trainen.”

Zelf hebben Frans en zijn team ook niet stilgezeten. “Er is een kok hier die heeft geschilderd. Hij heeft het oorspronkelijke gedeelte hier naast het nieuwe gebouw opgeknapt. We hebben de kleedkamers gerenoveerd, dus iedereen is zeker nuttig bezig gebleven. Maar ja, het gaat er toch om dat er lekker gesport wordt. Dat is ook zo belangrijk voor iedereen.”