Verkeerssituatie Oude Dorp op de schop

AMSTELVEEN – De verkeerssituatie in het Oude Dorp wordt flink omgegooid om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te vergroten. De stationsstraat en het zuidelijke deel van de dorpsstraat wordt door middel van paaltjes alleen nog maar toegankelijk voor bewoners en ondernemers. Het gedeelte van de dorpsstraat tussen Museum JAN en café Het Wapen wordt voor auto’s helemaal ontoegankelijk.

“Dit gedeelte van de Dorpsstraat wordt ingericht als voetgangersgebied”, zegt wethouder Rob Ellermeijer van Verkeer en Vervoer. “De afsluiting draagt bij aan onze doelstelling van een verkeersluw Oude Dorp en het weren van doorgaand verkeer.”

Het zuidelijke deel blijft dus wel toegankelijk voor bestemmingsverkeer door middel van beweegbare paaltjes. “Tijdens de inspraak bleek dat bewoners en ondernemers grote waarde hechten aan de bereikbaarheid”, vervolgt wethouder Ellermeijer. “Daarom kunnen zij in de nieuwe situatie toch in twee richtingen door de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat blijven rijden.”

Wel wordt ook dit gedeelte ingericht als een gebied waar de auto te gast is. “Op deze manier komen we de bewoners en ondernemers tegemoet en zorgen we er tegelijk voor dat het Oude Dorp verkeersluw wordt”, vertelt de wethouder. Het college heeft woensdag 7 mei ingestemd met het verkeersbesluit. Er is een bezwaarprocedure van zes weken.