Wethouder Ellermeijer neemt kijkje bij balkongym Dignahof

 Een verassing donderdagmiddag voor beweegdocent Mieke Regelink. Normaal geeft zij les aan de bewoners van verzorgingstehuis Dignahof in Westwijk, maar sinds de coronacrisis kunnen die lessen niet doorgaan. Als alternatief geeft Mieke daarom twee keer per week les vanaf de straat, terwijl de bewoners meedoen vanaf hun balkon.

Wethouder Rob Ellermeijer bracht donderdagmiddag een bezoekje om bloemen en een ‘symbolische knuffel’ te overhandigen. “Het enthousiasme en de positiviteit waarmee je dit doet is werkelijk inspirerend”, zei wethouder Ellermeijer. “Bewegen en op deze manier samenkomen – zij het met gepaste afstand – is enorm belangrijk in deze tijden. Daarom geef ik je een bos bloemen en een knuffelbeer als symbolische knuffel namens de gemeente en alle Amstelveners die je verblijdt.”

Wil je zien hoe een balkongymles eruitziet? Kijk dan hier de reportage die RTV Amstelveen eerder maakte over Mieke: