Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester gestart

 De gemeente Amstelveen is op zoek naar een opvolger voor de huidige kinderburgemeester Lieuwe. Zijn termijn zit er bijna op. Naast een nieuwe kinderburgemeester worden er ook nieuwe kinderraadsleden gezocht. Wil je ook in de kinderraad of misschien zelfs wel kinderburgemeester worden? Geef je dan voor 31 mei op.

“Wij vinden de mening van kinderen belangrijk. De kinderraad praat met ons mee over thema’s die zij belangrijk vinden. Het is leuk om te zien met welke ideeën de kinderen komen. Zij kijken toch nét even anders tegen onderwerpen aan,” zegt wethouder Frank Berkhout (onderwijs en jeugd). “Vanuit de nieuwe kinderraad wordt de nieuwe kinderburgemeester gekozen. Lieuwe heeft het dit jaar fantastisch gedaan. Het was zeker geen gemakkelijk jaar om kinderburgemeester te zijn, maar hij heeft het goed opgepakt.”

Kinderraad

De kinderraad van Amstelveen komt een aantal keren per jaar bijeen. De leden denken samen na over een thema. Tijdens de eerste bijeenkomst kiezen de kinderraadsleden het thema. Het thema van de kinderraad van dit jaar was ‘natuur en milieu’ en de kinderraad van vorig jaar had gekozen voor het thema ‘armoede’. Een van de bijeenkomsten is een werkbezoek aan een organisatie die te maken heeft met het gekozen thema en die advies nodig heeft. De kinderen werken dus aan een écht project.

Kinderburgemeester

Net als de kinderraad wordt er elk jaar een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderraad en vervult ceremoniële taken. Zoals lintjes doorknippen, een boek overhandigen tijdens de Kinderboekenweek en Sinterklaas ontvangen. Ook moet de kinderburgemeester wel eens een interview geven of een toespraak houden.

Opgeven

Alle Amstelveense kinderen uit groep 6 of 7 kunnen zich opgeven tot en met 31 mei 2020. Je kan je opgeven door een mail te sturen of door een filmpje van maximaal 5 minuten in te sturen naar kinderburgemeester@amstelveen.nl. In de mail en het filmpje geef je in ieder geval je naam, adres en telefoonnummer op. Ook geef je er bij aan of je toestemming hebt van je ouders en hoe zij te bereiken zijn. Verder vertel of schrijf je op welke basisschool je zit en in welke groep. in je mail of filmpje vertel je daarnaast iets over je hobby’s en wat je graag doet. Uiteraard laat je ook weten waarom de gemeente Amstelveen jou uit moet kiezen als kinderburgemeester of kinderraadslid en wat jouw kreet is tijdens de verkiezing.

Alle informatie over hoe je je moet opgeven is te lezen op www.amstelveen.nl/kinderburgemeester.