Zwembaden in Amstelveen en Aalsmeer gaan weer open

AMSTELVEEN – Goed nieuws voor alle zwemliefhebbers. Na een weken durende sluiting vanwege de coronacrisis gaan vanaf maandag 18 mei de binnenzwembaden in Amstelveen en Aalsmeer weer open. De zwembaden gaan op kleine schaal open voor banenzwemmen en zwemlessen. Recreatief zwemmen is voorlopig nog niet toegestaan.

Bij de gefaseerde openstelling wordt rekening gehouden met de coronaprotocollen met extra veiligheids- en hygieneregels. Na afloop douchen is ook niet mogelijk.

De Meerkamp

Zwemmers die een aantal baantjes willen trekken in De Meerkamp moeten vooraf telefonisch inschrijven. De zwemlessen starten in eerste instantie voor het B en C diploma en voor het A diploma op gevorderd niveau. De ouders van zwemles volgende kinderen worden telefonisch benaderd wanneer zij in aanmerking komen voor het herstarten van de lessen.

De Waterlelie

Ook in Aalsmeer gaat zwembad De Waterlelie gefaseerd open en kan er vanaf maandag weer gezwommen worden. Voorlopig alleen voor banenzwemmen en zwemlessen. Ook hier dient vooraf gereserveerd te worden door de zwemmers die een paar baantjes willen trekken. De zwemlessen zullen in de eerste week alleen zijn voor kinderen met een afzwemkaart. Vanaf 25 mei zullen alle zwemlessen weer op de gebruikelijke tijden plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie over zwemmen tijdens de coronacrisis op de website van zwembad De Meerkamp of op de website van zwembad De Waterlelie.