28 koopappartementen op locatie dansschool Mittelmeijer

AMSTELVEEN – De dansschool van Mittelmeijer aan de Acacialaan (achter sportschool Buenting) gaat verdwijnen. Een ontwikkelaar heeft een plan ingediend om 28 koopappartementen te realiseren op de locatie. De dansschool gaat de activiteiten elders voortzetten volgens de gemeente.

Het college vindt het plan passen binnen de ambities die de gemeente heeft op het gebied van wonen en bouwen.

Het gaat om 24 middeldure koopappartementen met twee slaapkamers (tussen 310.000 euro en 363.000 euro vrij op naam) en 2 middeldure koopappartementen met één slaapkamer tot 310.000 euro vrij op naam en 2 dure koopappartementen met 2 slaapkamers en dakterras vanaf 363.000 euro vrij op naam (prijspeil 2020). De ontwikkelaar is van plan hiervoor de dansschool met bijbehorende woning te zijner tijd te slopen. Alle appartementen krijgen parkeergelegenheid op eigen terrein.

Begin maart was er al sprake van verkoop van de grond van Mittelmeijer. De eigenaar van de dansschool ontkende toen nog tegenover RTVA dat er sprake was een koopovereenkomst.