Aangifte gemeente na grote mond tegen twee handhavers

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft aangifte gedaan tegen een inwoner die verbaal flink losging richting twee handhavers. De boa’s spraken de man op eerste pinksterdag aan omdat hij afval had gedumpt naast een ondergrondse afvalcontainer. 

De handhavers waren afgegaan op een melding van gedumpt afval aan Zonnestein. Ze wisten de schuldige te traceren en spraken hem aan op zijn gedrag. De man weigerde echter medewerking en er ontstond een onaangenaam gesprek waarbij veel beledigende opmerkingen richting de handhavers werden gemaakt.

De twee voelden zich verbaal aangevallen. “In dit soort situaties zijn wij heel duidelijk: Agressief en gewelddadig gedrag accepteren wij niet”, zegt wethouder Herbert Raat van handhaving. “We sturen elke dag onze mensen de straat op voor een leefbaar Amstelveen en voor de veiligheid van onze inwoners en ondernemers. Zij verdienen onze steun. Wij accepteren dan ook geen intimidaties en bedreigingen en doen aangifte als dit juridisch mogelijk is. Anders sturen wij een schriftelijke waarschuwing. Als goede werkgever staan wij achter onze mensen.”

De bewoner aan Zonnestein heeft een boete ontvangen van € 95,- voor het dumpen van afval naast de container. De aangifte van belediging wordt beoordeeld door het Openbaar Ministerie (OM).