Amstelveense sauna telt af naar heropening

AMSTELVEEN – Ruim drie maanden geleden sloten de deuren van alle sauna-complexen in verband met corona. Over precies een week – op 1 juli – mag Spa Zuiver, aan de rand van het Amsterdamse Bos, de deuren weer openen. Uiteraard zijn er de nodige aanpassingen gedaan om afstand te kunnen houden, maar het aftellen is begonnen.

Om het mogelijk te maken weer gasten te ontvangen in het complex is er heel wat aangepast. Saunamanager Lara Kapfenberger geeft een rondleiding door het gebouw. Bij binnenkomst wordt een gezondheidscheck uitgevoerd door de receptionistes. “Twijfelen ze, dan gaan ze alsnog met een thermometer meten of je koorts hebt of niet.”

Gisteren werd bekend dat sauna’s eerder open mogen dan was vastgesteld. Eigenlijk zou dit pas op 1 september zijn.