Amstelveense voetbalster Snoeijs naar Girondins de Bordeaux

AMSTELVEEN – De Amstelveense voetbalster Katja Snoeijs verlaat PSV voor het Franse FC Girondins de Bordeaux. De Noord-Hollandse heeft voor twee jaar getekend bij de nummer drie van de Franse vrouwencompetitie. De spits werd maandagavond gepresenteerd bij haar nieuwe club.

De 23-jarige Snoeijs maakte in het seizoen 2015/2016 haar profdebuut bij Telstar en speelde later bij VV Alkmaar. Na drie seizoenen vertrok de aanvalster naar PSV.  In Brabant wist ze regelmatig het net te vinden. In de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 werd ze de topscorer van de eredivisie. Haar voetbalroots liggen op de velden van Sporting Martinus.

Nederlands elftal

Snoeijs maakte haar debuut op 8 november 2019 voor Nederland. Dat deed ze in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (8-0 winst).