Daan Heerma van Voss spreekt over Coronakronieken

 Daan Heerma van Voss wordt op donderdag 18 juni om 16.00 uur in boekhandel Venstra geïnterviewd over zijn boek Coronakronieken. Daan Heerma van Voss besloot om de verhalen die hij over de coronacrisis heeft verzameld – van anderen én zelfgeschreven – om te smeden tot één lopend verhaal, en dat te doneren aan de boekhandel. Coronakronieken is alleen verkrijgbaar in de boekhandel, zolang de voorraad strekt.

Dit interview kan via een livestream gekeken worden, of later teruggekeken worden via de Libris Venstra website. De link voor de livestream zal later via de website en social media kanalen worden gedeeld.

Na het interview, om 16:30 uur, zal Daan Heerma van Voss zijn boek signeren.

Over Coronakronieken:
‘Coronakronieken’ van Daan Heerma van Voss is een boek om vat te krijgen op de tumultueuze of soms juist stille begintijd van de coronacrisis, een boek waarmee je aan latere generaties kunt uitleggen: zo ging dat, zo breekbaar bleek onze vertrouwde leefwereld te zijn. Zo klonk onze verwarring, en zo onze hoop. ‘Coronakronieken’ is een ongebruikelijke vermenging van genres (reportage, essay, pamflet) die je misschien het beste kunt samenvatten als geschiedschrijving on the go. Wat overkomt ons? Velen stelden zich die vraag toen de coronacrisis zich ontvouwde. Gefascineerd door dagboeken uit eerdere crisistijden ging Daan Heerma van Voss op zoek naar wat we die eerste 7 weken van deze crisis (van 12 maart tot 3 mei) ervoeren. Hij vond grote en kleine verhalen, beleefd in het oog van de storm of in de luwte van het balkon, van overal ter wereld. Heerma van Voss tekende ze op en vulde ze aan met eigen bevindingen en ging op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat gebeurt er met ons, als de wereld die we kennen stil komt te staan?

Foto auteur: Eva Roefs