Drugslab ontmanteld aan de Van der Hooplaan

NOORD-HOLLAND – In een landelijk onderzoek naar grootschalige productie van harddrugs zijn gisteren in Amstelveen, Heiloo en Akersloot drugslabs ontmanteld.

Het lijkt er op dat ieder drugslab werd gebruikt voor een specifieke stap in het productieproces van MDMA. Zo bleek een flatwoning aan de Amstelveense Van der Hooplaan te worden gebruikt voor de productie van PMK, de grondstof voor MDMA.

In een loods op een bedrijventerrein in Heiloo werd MDMA-olie gemaakt, en in een loods in Akersloot werden MDMA-kristallen gemaakt. Er werd in totaal negentig kilo aangetroffen, een hoeveelheid die miljoenen euro’s had moeten opleveren. 

Behalve voor de productie van de kristallen diende de loods in Akersloot ook als opslag voor drugsafval. De recherche trof er tientallen vaten en jerrycans met honderden liters chemische substanties aan. Ook stonden er computers die ook gebruikt werden voor de productie van PMK en MDMA-olie in Amstelveen en Heiloo.

Specialisten van de politie hebben de labs ontmanteld. De burgemeester van Amstelveen heeft het pand aan de Van der Hooplaan direct laten sluiten. Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat zo wordt voorkomen dat er opnieuw criminele activiteiten gaan plaatsvinden.

Verdachten zijn nog niet aangehouden, bevestigt de politie.