Evensong door Vocaal Theologen Ensemble bij u thuis

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk wordt op zondag 28 juni om 17.00 uur een Evensong  gehouden. Van de Evensong wordt ‘live’ een videoregistratie uitgezonden. Leden van het Vocaal Theologen Ensemble verlenen medewerking en zullen enkele mooie voorbeelden van Anglicaanse liturgische muziek laten horen. De muzikale leiding heeft dr. Hanna Rijken, expert op het terrein van Anglicaanse kerkmuziek. De uitzending is te volgen op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het is in de Kruiskerk al jaren een goede gewoonte om het seizoen van de muzikale vespers af te sluiten met een Evensong volgens de Anglicaanse rite. In de Anglicaanse kerk staan eind juni de apostelen Petrus en Paulus in de schijnwerpers. Dat doen we ook in deze Evensong. Hanna Rijken heeft weer een prachtig anthem uitgezocht, het koor zingt Anglicaanse chants, een Magnificat en een Nunc dimittis, Sebastiaan ’t Hart laat geheel in stijl een Voluntary horen en er klinken enkele hymnen met karakteristieke Engelse melodieën. Ds. Geertien Morsink houdt een korte overweging.

U bent van harte welkom in deze Kruiskerk-evensong in uw eigen huis. Vanaf 16.45 uur komt u rechtstreeks in de kerk als u de knop op de website Kruiskerk-amstelveen.nl aanklikt. Om 17.00 uur begint de Evensong, die ongeveer 45 minuten duurt.