Hoge huur en achterstallig onderhoud reden sluiten Wijkcentrum ’t Open Hof

AMSTELVEEN – De hoge huur en achterstallig onderhoud is voor welzijnsorganisatie Participe reden geweest om de activiteiten in het gebouw aan de Burgemeester Haspelslaan per 1 oktober 2020 te verplaatsen. ’t Open Hof is eigendom van de Protestantse kerk en Participe huurde een gedeelte van het gebouw.

De cursussen van Participe die in het gebouw plaatsvonden zullen worden ondergebracht bij de zes overgebleven wijkcentra in Amstelveen. Losse activiteiten krijgen onderdak bij Villa Randwijk en Huis Elsrijk.  Voor de taallessen wordt een samenwerking gezocht met een school in de buurt. De activiteiten van bewonersgroep Stadshart gaan plaatshebben in een nieuwe ontmoetingsplek in het Stadshart.

Enkele vaste bezoekers van ’t Open Hof hebben aangegeven dat nieuwe locaties mogelijk een mobiliteitsprobleem gaan opleveren. Met hulp van buurtbewoners vrijwilligers of wmo-vervoer moet dit probleem worden getackeld.