In memoriam: Ben Rousseau (1968 – 2020)

De redactie van RTVA heeft wederom een zeer gewaardeerde vrijwilliger verloren. Vandaag bereikte ons het bericht dat de 52-jarige Ben Rousseau afgelopen vrijdag is overleden. Ben was een lieve en betrokken collega die sinds anderhalf jaar actief was op onze redactie.

Ben kwam ons vorig jaar in februari versterken. Hij nam bakken ervaring mee: AD, Telegraaf, Nieuws van de Dag. Af en toe wilde hij een beetje ondeugend zijn in zijn artikelen en daar kreeg hij alle ruimte toe bij ons. De journalistiek wilde hij niet meer als vak oppakken. Ben vond het juist leuk om de lokale omroep en vooral ook jonge journalisten te helpen.

Mensen helpen. Dat zat Ben in het bloed. Zo begeleidde hij ook mensen met autisme naar een geschikte plek in de ICT-sector. Hij vertelde daar vol trots over maar was bescheiden over zijn maatschappelijke betrokkenheid. Het was voor Ben iets vanzelfsprekends.

Het meest trots was Ben op zijn kinderen en sprak met veel liefde over zijn dochter en zoon.

Lieve Ben, we hebben met veel verbijstering kennis genomen van je overlijden. Afgelopen donderdag was je nog vol energie op de redactie aanwezig. Vandaag zou je weer komen maar lag er een rouwkaart in de brievenbus. We zijn intens verdrietig.

Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van RTVA wensen Hannah, Daniël, Evalien en alle naasten veel kracht bij het verwerken van dit grote verlies.