Jordy eert vader met nieuw taartenbezorgbedrijf

AMSTELVEEN – Deze Vaderdag was voor ‘bekende Amstelvener’ Jordy de Breet een keiharde confrontatie met het recente verleden. In april verloor hij zijn vader Hans door het coronavirus. Hans was volgens Jordy een groot gebakliefhebber en om die reden lanceerde hij zondag zijn bedrijf waarmee hij taartpunten bezorgt in Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, de Kwakel en Kudelstaart. 

“Mijn vader hield heel erg van gebak. Ik vind het gewoon heel mooi, iets op te zetten waarmee m’n vader blijft voortbestaan. Daarom heb ik het ‘Gebak van Hans’ genoemd.”

Jordy denkt dat deze taartbusiness hem troost zal bieden. “Ik merk dat ik dit juist nu op Vaderdag wil lanceren. Dan kan ik over een jaar zeggen: dit bedrijf bestaat nu één jaar. Dan hoef ik niet heel erg het gevoel te krijgen van het gemis.”

De allereerste taartpunt is voor de oma van Jordy. Na een kort ritje naar Amstelveen Westwijk belt hij vol enthousiasme aan bij zijn grootmoeder. De 97-jarige is ontzettend trots op haar kleinzoon. Gelukkig valt de taart na een hapje proeven in de deuropening in de smaak: “Het ziet er heerlijk uit hoor en het smaakt ook lekker.”

Vanaf aanstaande woensdag kan iedereen naar hartenlust taart bestellen op de website van de bezorgservice. Voorlopig worden de taartpunten alleen in de avonduren bezorgd van woensdag tot en met zondag.

Foto: Antonisse Media