Komedie ‘La Bonne Épouse’ te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – La Bonne Épouse is een kleurrijke, Franse komedie met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche. Regisseur Martin Provost (Sage Femme) werpt in zijn film, die zich afspeelt in het roerige 1968, een satirische blik op thema’s die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden. De film is vanaf vrijdag te zien in Cinema Amstelveen.

Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck (Juliette Binoche) in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas waar jonge vrouwen worden opgeleid tot ‘perfecte huisvrouwen’. Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen barsten er in Frankrijk protesten uit tegen de conservatieve maatschappij. Als Paulette merkt dat haar leerlingen steeds meer voelen voor de vrouwenemancipatie, en helemaal niets voor een leven als perfecte huisvrouw, begint bij haar ook de twijfel toe te slaan.

Regie: Martin Provost. Met: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noëmie Lvovski, Edouard Baer, François Berléand e.a.
Overig:komedie, drama | 130 min (incl. pauze) | Frankrijk 2020. Duur: Circa 130 minuten incl. pauze
Kijkwijzer: 

La Bonne Épouse is vanaf vrijdag (aanvang 19.00 uur) te zien in Cinema Amstelveen.