Kunstdocumentaire belicht werk Leonardo da Vinci

AMSTELVEEN – Het werk van Leonardo da Vinci komt tot leven in de Arts in Cinema documentaire Leonardo The Works. De kunstdocumentaire wordt vertoond op dinsdag 16 juni om 19.30 uur en zondag 21 juni om 15.20 uur in Cinema Amstelveen.

Leonardo da Vinci wordt gevierd als ’s werelds populairste kunstenaar. Veel tv-shows en speelfilms hebben geprobeerd dit buitengewone genie te laten zien, maar nooit goed genoeg onderzocht, is het belangrijkste element van alles: zijn kunst.

Leonardo’s onvergelijkbare schilderijen en tekeningen zijn de focus van Leonardo: The Works, wanneer Exhibition On Screen elk schilderij in Ultra HD-kwaliteit presenteert zoals het nog nooit eerder op het bioscoopscherm te zien is geweest.

Arts in Cinema – de serie
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea.

De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.