Kunstenaar en pianist geven concert in Museum JAN

AMSTELVEEN – In Museum JAN vindt op zaterdag 20 juni, voor een gelimiteerd publiek van maximaal 30 bezoekers, een bijzonder concert plaats. In een tot concertzaal omgetoverd museum slaan de Amstelveense musicus Laurens de Boer en kunstenares Pascale Lefebvre de handen ineen met ‘Solstice 2020 – ZINTUIG’, de première van een door de Boer gecomponeerd werk, geïnspireerd op zes zinneprikkelende schilderijen van Lefebvre.

Kunstenares Pascale Lefebvre maakte de afgelopen tijd zes digitale kunstwerken die elk een zintuig verbeelden. De beelden, met titels als ‘Tastzin’ of ‘Proprioceptie of zesde zintuig’, werden door Laurens de Boer vertaald in zes pianocomposities. Zaterdag beleeft het werk zijn première in Museum JAN. Pianist de Boer (1976) is pianist, koordirigent en componist. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium en gaf meer dan tien jaar lang concerten in binnen- en buitenland. Sinds een aantal jaren doceert hij in zijn Amstelveense Pianowerkplaats aan de Amsterdamseweg aan leerlingen en werkt aan soloprojecten. Tijdens ontmoetingen met kunstanares Lefebvre ontstond het idee om samen te werken, wat begin dit jaar leidde tot een spannende concertserie die door de coronacrisis werd afgelast. Met het concert in Museum JAN is het duo blij de draad weer op te pikken. Musicus de Boer slaat een nieuwe weg in: de muziek, waarin ook veel ruimte is voor improvisatie, is gemaakt op en voor elektronische toetsinstrumenten. De zes digitale kunstwerken van de aan de Gerrit Rietveld Academie afgestudeerde Pascale Lefebvre worden tijdens het concert vertoond en binnenkort in een serie van maximaal 8 door de kunstenares afgedrukt. De werken zijn te koop.

Concert bijwonen?
Tickets voor het concert ‘Solstice 2020 – ‘ZINTUIG’ zijn verkrijgbaar via percussivepiano.nl of door een mail te sturen naar event@pascalef.eu. Datum: zaterdag 20 juni van 18.00 tot 18.45 uur in Museum JAN, Dorpsstraat 50. Inclusief borrel na afloop. Aantal tickets is gelimiteerd tot 30 stuks, dus wees er snel bij.