Lezing over Jan Cremer en kinderworkshop Roy Lichtenstein in Museum JAN

AMSTELVEEN – Museum JAN organiseert op 12 juli s’ochtends de eerste lezing over Jan Cremer. In de middag mogen kinderen hun favoriete stripboek meenemen naar het museum voor een kinderworkshop geïnspireerd op het werk van Roy Lichtenstein.

Lezing Jan Cremer
Museum JAN toont in de tentoonstelling ‘Cremer – Noordwaarts 2010-2020’ een ruime selectie monumentale zeegezichten die Jan Cremer in het afgelopen decennium schilderde. “Ik sodemieter verf op een doek. Ik druip, spat, sla en schop. Ik vecht met verf. Soms win ik.” Wilt u meer horen over het ‘Peinture Barbarisme’, zijn herinneringen aan de zeereizen richting het Noorden, het avontuurlijke leven van schilder, schrijver én fotograaf Jan Cremer? Op 12 juli organiseert Museum JAN de eerste lezing, gegeven door Mirelle Nunes, over het werk en tegelijk ook het fascinerende leven van Jan Cremer.

Lezing zondag 12 juli, 10.00 -11.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. In verband met de spreiding van het aantal personen is de inloop vanaf 9.30. U krijgt koffie
of thee aangeboden en kunt plaatsnemen op de gereserveerde plekken. Kosten: 5 euro per persoon (excl.entreekaart museum). Voor de Vrienden van Museum JAN is de
toegang gratis.
Aanmelden: Stuur een mail naar rsvp@museumjan.nl om u aan te melden. In verband met de 1,5 meter
opstelling hebben we maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reageer snel!

Kinderworkshop Roy Lichtenstein
Met de ‘Ben-Day dots techniek’ zorgde Roy Lichtenstein voor een bijzonder stippen-effect in zijn kunstwerken. De kunstenaar liet zich inspireren door stripverhalen, advertenties en meesterwerken. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de tentoonstelling Roy Lichtenstein – Pop Art in Print. Wil je zelf stipje voor stipje kunst maken? Neem je favoriete stripboek mee, dan ga je samen aan de slag!
Workshop zondag 12 juli, 15.00 – 16.30 uur. Kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar zijn welkom. Opgeven vooraf is noodzakelijk via educatie@museumjan.nl. Graag naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer vermelden. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Voor de kinderen zijn aan de workshop geen kosten verbonden; begeleiders betalen de normale museumtoegang en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken.