Meer kramen op de vrijdagmarkt

AMSTELVEEN – Met een aangepaste indeling kunnen weer meer kramen op de markt staan vanaf aanstaande vrijdag 5 juni. Ook marktkramen die geen voedsel verkopen mogen weer op de markt staan.

Wel zullen er regels zijn. Inwoners die verkoudheids-of andere coronavirus gerelateerde ziekteverschijnselen hebben, worden verzocht niet naar de markt te komen. De nieuwe marktindeling is corona-proof met onder andere extra brede looppaden. Hierdoor kunnen bijna alle marktkooplieden weer op de markt staan. Een belangrijk verschil is de strak aaneengesloten rijen marktkramen die met preventiezeilen van elkaar worden gescheiden. De gemeente heeft hiervoor enkele obstakels, zoals fietsenrekken, tijdelijk moeten verwijderen.

De regels
Om de markt goed te laten verlopen, vraagt de gemeente de bezoekers zich aan de volgende regels te houden:
• Houdt u zich, vanuit uw eigen verantwoordelijkheid, aan de landelijke regels en met name aan de 1,5 meter afstandsregel
• Kom alleen en maak er geen gezellig uitje van
• Eet en drink niet op de markt
• Doe uw inkopen en verlaat dan direct de markt weer
• Houdt u zo veel mogelijk rechts en voorkom opstoppingen
• Kom op een later tijdstip terug als het te druk is op de markt of bij een marktkraam
• Houdt u rekening met anderen en volg de instructies op

Controle
Marktmeesters, gastvrouwen en handhavers lopen rond om het naleven van de regels en de drukte op de markt in de gaten te houden. De marktkooplieden zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de drukte bij hun marktkraam. Het kan zijn dat zij u vragen om op een later tijdstip terug te komen. Als het te druk is op de markt kan besloten worden om de markt af te sluiten. Dan kan de toegang tot het marktterrein worden gereguleerd door het plaatsen van hekken.