Nieuwe film Deneuve en Binoche te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – La Vérité is een Frans-Japanse dramafilm onder regie van Hirokazu Kore-Eda. De hoofdrollen worden vertolkt door Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke. De film is vanaf vrijdag 12 juni te zien in Cinema Amstelveen.

De Franse filmicoon Fabienne (Catherine Deneuve) wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

La Vérité is vanaf vrijdag 12 juni (aanvang 19.00 uur) te zien in Cinema Amstelveen.