Ook geleidehonden in opleiding terug naar school

  Back to school! Na bijna drie maanden is er weer reuring in het KNGF kennelgebouw in Amstelveen. De honden in opleiding die sinds de coronacrisis bij hun trainer of puppypleeggezin logeerden, komen druppelsgewijs weer terug naar de geleidehondenschool. Vanuit daar zetten zij hun opleiding voort.

Alle voorbereidingen zijn getroffen; de kennel is schoon, de speeltjes liggen klaar en de veiligheidsmaatregelen om de anderhalve meter afstand te waarborgen zijn gereed. De medewerkers én honden zijn er klaar voor. Bekijk de vrolijke video van de honden terug op het terrein in Amstelveen.

Sinds half maart werden de geleidehonden in opleiding vanuit huis geschoold door de trainers, met inachtneming van de richtlijnen van de overheid. De training werd hierdoor beperkt. Het is ook onder de huidige omstandigheden nog niet mogelijk om het normale trainingsprogramma af te werken. De opleiding van de
honden loopt hierdoor forse vertraging op. Het zal langer duren voordat de honden klaar zijn om hun toekomstige baas te helpen. KNGF Amstelveen is heel blij dat zij nu voorzichtig aan de hoognodige inhaalslag kunnen beginnen.

KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds)
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een professioneel opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap.
Deze vakkennis zet de organisatie tegenwoordig ook in voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting afhankelijk van giften en nalatenschappen.