Provincie lijkt steun te gaan geven aan dierenopvangcentra

NOORD-HOLLAND – Er moet provinciale steun komen voor dierenopvangcentra die door de coronacrisis in zwaar weer verkeren. Dat meent de Noord-Hollandse fractie van de Partij voor de Dieren. Een voorstel waarmee het provinciebestuur wordt opgeroepen om geld uit te trekken wordt op voorhand al gesteund door een meerderheid van Provinciale Staten.

De coronacrisis zorgt er voor dat verschillende Noord-Hollandse dierenopvangcentra in zwaar weer verkeren waaronder het Amstelveense dierentehuis. Ze merken dat hun inkomsten flink teruglopen en dat er minder vrijwilligers beschikbaar zijn terwijl het werk alleen maar toeneemt. 

De Partij voor de Dieren wil er vandaag met haar motie voor zorgen dat de steun voor de dierenopvangcentra er wel degelijk komt. De partij roept Geduputeerde Staten op om zo snel mogelijk – maar uiterlijk dit jaar – met een redelijk voorstel te komen voor hulp aan de opvangcentra. Een concreet bedrag wordt daarbij nog niet genoemd.

De motie kan al rekenen op steun van D66, PvdA, GroenLinks, SP, PVV, Forum voor Democratie en 50PLUS/Partij voor de Ouderen die gezamelijk al een meerderheid vormen.

Via onze mediapartner NH.