Terrasvreugde in Amstelveen en Aalsmeer bij heropening horeca

AMSTELLAND – Nadat de horeca ruim twee maanden geleden gesloten werd, mogen restaurants en cafe’s sinds gisteren weer open. Ook in Amstelveen en Aalsmeer is de horeca weer up and running. Natuurlijk met de nodige aanpassingen.

Op het Amstelveense Stadshart hebben vier horecazaken hun terras met goedkeuring van de gemeente uitgebreid. Normaal sproeit hier een grote fontein, maar nu wordt die ruimte benut om zo veel mogelijk tafeltjes op afstand van elkaar te kunnen bedienen. Ondernemer Daan Kroone is enorm verheugd dat hij eindelijk weer zijn zaak open mag gooien. Zijn ‘Day Foodbar’ was 12 weken dicht. “Dit is fantastisch, hier gaat je hart weer sneller van kloppen. (…) Abrupt zijn we gesloten, dat geeft een unheimisch gevoel dat je niet je ding kan doen. (…) En nu mag het weer, heerlijk!”

De klanten van Daan zijn erg blij dat er weer wat vertier te halen is in het openbare leven. “We hadden gelijk gereserveerd, heerlijk!” Een andere terrasgast is vooral blij voor de horeca zelf dat de sluitingsperiode achter de rug is. “Dat dit mag en dat dit kan, en dat ze een klein beetje geld terug kunnen verdienen, dat lijkt me een hele goede zaak.”

De Amstelveense ondernemer heeft tijdens de sluiting van zijn zaak niet stilgezeten. Er is veel geklust in de brasserie. “Schuren, lakken, schilderen, denken aan wanneer je weer open mag, dan is dit echt een verademing. Dat we ons gewoon weer kunnen focussen op het werk waar we goed in zijn en dat is mensen blij maken; het allerbelangrijkste.”

Joseph aan de Poel

Jos Bolte van restaurant Joseph aan de Poel in Aalsmeer was bang dat zijn zaak wellicht om zou vallen als de crisis lang zou duren. Op de bewuste dag van de sluiting sprak onze mediapartner NH Nieuws hem ook. Gelukkig is het wachten en de onzekerheid nu voorbij. “Heel blij, maar het is ook heel spannend. Komen de mensen terug? Hoe gedragen de mensen zich?” Gelukkig zit het weer mee. “Het is prachtig weer, een mooiere start hadden we niet kunnen hebben.”

Het terras van Joseph is uitgebreid met een drijvend ponton naast het ‘normale’ terras. Hierdoor is de capaciteit 70% van wat het voor deze crisis was. “Je kan ook vanaf de boot bestellen, zodat we die afstand kunnen houden.”

Het doet Jos zichtbaar goed dat zijn terras weer ‘leeft’. Ook al zijn niet alle tafeltjes op deze eerste dag bezet, Jos heeft vertrouwen in de toekomst. “Zoals het nu gaat kunnen wij, denk ik, ons hoofd boven water houden.”

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater