Uitdagende bergingsklus na ongeval met bus Aalsmeer

AALSMEER – Aan de Middenweg in Aalsmeer is vrijdagavond rond 21.15 uur rook geconstateerd afkomstig van een elektrische bus van Connexxion. De bus werd door een berger afgesleept na een eerder ongeval vandaag aan de Hornweg.

De rook werd ontdekt toen een berger de bus weg sleepte. De medewerker van het bergingsbedrijf schakelde daarop de brandweer in. De rook blijkt afkomstig uit een accupakket op het dak van de bus. Omdat het voertuig, en daarmee het accupakket, door het ongeluk verwrongen is geraakt, is de accu beschadigd geraakt waardoor deze opgewarmd is en begon te roken. Door de schade bleek het extra lastig het pakket van de bus te verwijderen.

Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat het dezelfde bus betreft als eerder vandaag aan de Hornweg. De brandweer is ter plaatse om het accupakket te koelen. Indien dit niet gebeurt zou het accupakket verder op kunnen warmen en ontbranden, legt de woordvoerder uit aan RTVA. De verwachting is dat het gehele proces van accu verwijderen en koelen nog poos gaat duren.

Foto’s: VTF / Laurens Niezen