Verfilming Jane Austen’s Emma te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Handsome, clever, and rich. Emma is een frisse nieuwe verfilming van het beroemde boek van Jane Austen uit 1815 over het vinden van een geschikte partner en geluk in de liefde. De film is vanaf donderdag 18 juni te zien in Cinema Amstelveen.

De 21-jarige Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy, Split) is knap, intelligent en rijk en er is niemand zoals zij in het rustige dorpje waar ze woont. Ze is er dol op om mensen aan elkaar te koppelen, maar haar interventie in de liefdeslevens van anderen blijkt niet altijd succesvol te zijn. Terwijl ze zich blijft bemoeien met het geluk van anderen loopt ze bijna haar eigen liefde mis. Emma van regisseur Autumn de Wilde is een komische satire over klassenverschil en de uitdagingen van het volwassen worden.

Regie: Autumn de Wilde | Scenarioschrijver: Eleanor Catton
Met: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Miranda Hart, Josh O’Connor, Mia Goth, Callum Turner, Rupert Graves e.a.
Overig: drama, romantiek, boekverfilming | 145 min (incl. pauze) | GB 2020
Duur: Circa 145 minuten incl. pauze
Kijkwijzer:

Vanaf donderdag 18 juni (aanvang 19.30 uur) te zien in Cinema Amstelveen