Voedselbank Amstelveen krabbelt weer op na coronacrisis

AMSTELVEEN – De voedselbank in Amstelveen begint de klap van de coronacrisis weer voorzichtig boven te komen. “We kunnen wekelijks nu weer genoeg mensen helpen met een echt voedselpakket in plaats van met een cadeaubon,” zegt medewerkster Marja.

De eerste bijna 120 gezinnen zijn vorige week weer voor het eerst geholpen en ook vandaag worden weer voedselpakketten uitgedeeld aan het zelfde aantal huishoudens, verwacht de voedselbankmedewerkster.

De voedselbank kwam de afgelopen paar maanden in de problemen doordat leveranciers door de coronacrisis onvoldoende producten konden leverden. Cliënten kregen daarom een cadeaubon die ze konden inleveren bij de Albert Heijnsupermarkt.

“Sommigen waren daar niet blij mee. Maar AH is een van de weinige supermarkten die onze cadeaubonnen accepteerde en naast dure spullen ook goedkope basisproducten verkoopt,” blikt Marja terug op de afgelopen periode. Meestal reageerden cliënten positief als ze het uitlegt.

De voedselbank krabbelt dus voorzichtig weer overeind, hoewel het nooit echt is gesloten. Sportverenigingen maar ook veel burgers doneren inmiddels weer belangenloos. “We worden echt weer overstelpt met voedselproducten en babylotions. Vooral met dat laatste zijn we ontzettend blij!”

Via onze mediapartner NH.