Warenhuis Magazijn 1181 in oude V&D opent zaterdag 13 juni

AMSTELVEEN – Het nieuwe warenhuis Magazijn 1181 opent zaterdag 13 juni in het oude pand van V&D. Het pand werd onlangs nog grondig verbouwd voor Hudson’s Bay maar dit Canadese warenhuis hield het nog geen jaar uit. 

Magazijn 1181 is een initiatief van twee zakenmannen uit de kledingbranche die sinds de coronacrisis weinig meer verkochten: Peter van der Hooft en Sander van Zetten. De twee zijn eigenaar van Big L (onder meer een vestiging in Aalsmeer ) en twee outletwinkels in Lelystad en Roermond.

In die outlets wordt ook de overtollige voorraad van het Deense merk Bestseller verkocht. “Via een stagiaire van Bestseller ving ik op dat hun merken eigenlijk helemaal niet in Amstelveen worden verkocht, terwijl ze in de rest van Nederland oververtegenwoordigd zijn. En het enige dat daar leeg staat, is Hudson’s Bay,” zegt Peter van der Hooft tegen Het Parool.

De plannen werden snel concreet en vanaf zaterdag 13 juni kan de Amstelvener weer terecht in het oude V&D-pand voor vooral kleding in het middensegment. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de huidige coronaregels bij de indeling van de winkel.

Pandeigenaar ASR geeft het nieuwe initiatief voorlopig een huurcontract van een jaar dat daarna steeds met drie maanden kan worden verlengd.