Wethouder brengt ‘prokkelbezoek’ aan woonvoorziening Mozaïek

 Door de maatregelen tegen corona hebben bewoners van woonvoorzieningen lang geen bezoek mogen ontvangen. Nu het weer mag bracht wethouder zorg en welzijn Marijn van Ballegooijen een zogenaamd Prokkelbezoek aan woonvoorziening Mozaïek, waar (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel wonen. Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “Tijdens dit bezoek besefte ik me des te meer dat het goed zou zijn als we elkaar wat vaker spreken en elkaars verhalen horen. Dat we uit onze bubbel komen en elkaar ontmoeten. Woonvoorziening Mozaïek heeft een heftige tijd achter de rug en ik vond het heel fijn om weer op bezoek te kunnen en met bewoners en medewerkers te praten.”

“Het is een heftige tijd geweest,” beamen bewoners Rudolf en Gianni. “We mochten een aantal weken ons appartement niet uit en er waren flink wat bewoners en medewerkers ziek. Er zijn ook twee bewoners overleden aan corona, bewoners die al vanaf het begin in de Mozaïek woonden, dat heeft veel indruk gemaakt.” Deze week hebben de bewoners van Mozaïek een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de overleden bewoners. Er is nog steeds veel behoefte om te praten over wat er allemaal is gebeurd, zowel bij de bewoners als bij de medewerkers.

De bewoners mogen weer twee personen per week bezoek ontvangen. En begin juli mogen ze weer op bezoek bij hun familie en vrienden.