Wethouder neemt eerste lot Zonnebloemloterij in ontvangst

AMSTELVEEN – Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen heeft op 2 juni het eerste lot in ontvangst genomen van de Vereniging De Zonnebloem Amstelveen. Met dit officiële gebaar gaat de Zonnebloemloterij 2020 officieel van start. Met de opbrengst organiseert De Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat ook zij zonder extra zorgen kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Door De Zonnebloem houden inwoners contact met elkaar en dat is juist in deze corona-tijd heel belangrijk. Dit kan al zijn een boodschap doen, even kort langslopen of bellen.”

De lotenverkoop is een belangrijke jaarlijkse bron van inkomsten voor de Zonnebloem om haar activiteiten mee te financieren. Een lot kost twee euro en daarvan gaat € 1,50 naar de verkopende Zonnebloemafdeling. Online kunnen er loten gekocht worden via www.zonnebloem.nl/loten/p/de-zonnebloemafdeling-amstelveen. Via de vrijwilligers of het secretariaat zonnebloem.amstelveen@gmail.com kunnen er papieren loten besteld worden.

Trekking
De trekking van de loterij vindt plaats op 12 oktober 2020. In de prijzenpot zitten vele mooie prijzen, zoals een IPad, een E-reader of een elektrische fiets. Of een van de 45 cadeaubonnen of een leuk geldbedrag. Op www.zonnebloem.nl/loterij staat een overzicht van de prijzen en nog meer informatie.

Er kan zoveel meer dan je denkt
De Zonnebloem vindt dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Iedereen hoort volop van het leven te genieten. In Amstelveen organiseert De Zonnebloem in dit verband verschillende uitstapjes zoals een dagbootreis, bezoek aan de Keukenhof, spelletjesmiddagen, bezoek aan een tuincentrum of een museum. De afgelopen maanden heeft zij helaas veel van dit soort activiteiten moeten annuleren.

Mensen die door een lichamelijke beperking (door leeftijd of anderszins) niet makkelijk zelfstandig de deur uit kunnen en geïnteresseerd zijn om deelnemer te worden kunnen zich melden bij zonnebloem.amstelveen@gmail.com of telefoonnummer 06-50 85 13 31.

De Zonnebloem is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen. Ook hiervoor kun je contact opnemen via bovengenoemd e-mailadres en telefoonnummer. Op www.zonnebloem.nl vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop je hier invulling aan kunt geven. Zonnebloem Amstelveen heeft circa 300 deelnemers en 70 vrijwilligers