Achtervolging Aalsmeer beëindigd, waarschuwingsschot gelost door politie

AALSMEER – Een politie-achtervolging is maandagavond rond 22.00 uur geëindigd in een crash op de kruising tussen de Stommeerkade en de Aalsmeerderweg in Aalsmeer. De verdachte wist aanvankelijk te ontkomen, maar is na een waarschuwingsschot rond 23:00 uur alsnog gearresteerd.

De persoon crashte rond 22:00 uur op de kruising tussen de Stommeerkade en de Aalsmeerderweg toen hij door agenten achtervolgd werd. Hij wist na de crash te ontkomen en de politie startte een klopjacht om hem alsnog in de boeien te slaan.

Mer meerdere politie eenheden, een helikopter en meerdere hondengeleiders werd naar de verdachte gezocht. Onder andere het gebied rond de Sportlaan en de Wilgenlaan werd door agenten met honden en zware vesten uitgekamd.

Uiteindelijk bleek die zoektocht succesvol: de verdachte werd aangehouden op de Geraniumstraat. Volgens omstanders is hij hierbij door een politiehond gebeten. Voorafgaand aan de aanhouding werd door de politie een waarschuwingsschot gelost op de Ophelialaan.

Het is nog onduidelijk waarom de persoon door de politie achterna werd gezeten.

De hele zoektocht en de aanhouding trokken veel bekijks van bewoners uit de wijk.

Foto’s: VTF / Vivian Tusveld