Amstelveen Triënnale verlengd tot 30 augustus

AMSTELVEEN – De Amstelveen Triënnale zou aanvankelijk tot en met zondag 19 juli te zien zijn, maar is verlengd tot en met 30 augustus. De achtste editie van de Amstelveen Triënnale is een samenwerking tussen het Cobra Museum, Museum JAN en Platform C. Door de omstandigheden rondom COVID-19 vindt de Amstelveen Triënnale in 2020 alleen in het Cobra Museum plaats. Hier is het werk te zien van 25 kunstenaars.

De Triënnale is de driejaarlijkse tentoonstelling voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder auspiciën van het Cobra Museum georganiseerd, in samenwerking met de Gemeente Amstelveen.
De doelstelling van de Triënnale is om een professioneel podium te bieden aan kunstenaars die wonen en/of werken in Amstelveen. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen waardoor het publiek een overzicht van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst krijgt.

Op dinsdagen en donderdagen vanaf 14.00 uur loopt kunstenaar Joep Backhuijs rond op zaal om vragen te beantwoorden en om zijn bewegende kunstwerk Eenheid in verscheidenheid te demonstreren.

Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen. Het Cobra Museum is 7 dagen per week open van 11:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie, zie website Amstelveen Triënnale.

Kunstwerk op foto: Herman Pijnaker