Amstelveense binnensport weer van start

AMSTELVEEN – Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Net als andere binnensportverengingen en sportscholen stond MBCA te trappelen om weer te beginnen. “Vandaag hebben we meteen de eerste training. We hebben alles goed voorbereid zodat we meteen van start konden”, zegt voorzitter Rinco van der Baan.

Ellermeijer bezocht de laatste weken een tiental buitensportclubs die hun activiteiten al eerder mochten opstarten. “Wat opviel was dat ze creatief en veerkrachtig met de coronacrisis omgaan. Maar de binnensport moest nog wachten tot vandaag. Het is dus mooi om te zien dat zij nu ook weer zijn begonnen en dat heel Amstelveen weer aan het sporten is.”