Asfaltreparaties N201 bij Amstelhoek

AMSTELHOEK – In het weekend van 17-19 juli voert aannemer Versluys asfaltreparaties uit op de N201, in opdracht van de provincie Utrecht. Het gaat om een gedeelte van 800 meter in de bocht bij het kruispunt Amstelhoek/Tienboerenweg. De reparaties zijn nodig om diverse oneffenheden in het asfalt weg te werken waarna er een nieuwe deklaag kan worden aangebracht.

Hoewel er geen sprake is van een volledige afsluiting van het kruispunt, moet het verkeer rekening houden met een wat langere reistijd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de N201 bij Amstelhoek starten op vrijdagavond 17 juli om 20:00 uur en duren tot uiterlijk zondagavond 24:00 uur. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het wegfrezen van aangetast en oneffen asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning.

Verkeersmaatregelen
De N201 tussen het kruispunt en het aquaduct wordt afgesloten. Dit betekent dat verkeer vanuit de richting Aalsmeer wordt omgeleid via Uithoorn, vice versa. Voor het overige gemotoriseerde verkeer blijft er op de N201 voor elke richting steeds één rijstrook beschikbaar. Dit geldt ook voor de bussen. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer de goede kant op te sturen en veilig langs de werkzaamheden te leiden. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd voortdurend hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.