Blijf alert, houd je aan de regels

 Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we ons aan de regels blijven houden. Afstand houden, als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Thuisblijven bij klachten, je laten testen als dat nodig is en heel veel je handen wassen. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle. Dat is ons afgelopen maanden gelukt. Laten we dat vasthouden.

Gisteren meldde het RIVM dat het aantal besmettingen in een week tijd is verdubbeld, van 534 naar 987. In een korte persconferentie deed Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een dringend beroep op alle Nederlanders: “De toename van het aantal besmettingen is geen goede ontwikkeling. We moeten ons beter aan de regels houden. Als dat niet gebeurt, is de kans groot dat we strengere maatregelen moeten nemen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat het niet nodig is.” De minister riep met name jongeren op zich beter aan de regels te houden.

Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen