Boerenprotest op Schiphol

SCHIPHOL – Voor de tweede keer deze week zijn boeren tegengehouden op de weg bij luchthaven Schiphol. Twee bussen zijn vrijdagavond rond 21:30 uur dwars op de rijbaan neergezet op de Loevesteinserandweg vlak voor de Schipholtunnel, die daarmee afgesloten is. De bussen zijn geplaatst om te voorkomen dat de boeren met hun trekkers de tunnel binnenrijden. Ook zijn bussen geplaatst overdwars op de Rijkerstreek. Schiphol is hierdoor volledig afgesloten.

Vermoedelijk probeerden de boeren via Schiphol Amsterdam te bereiken.

De boeren werden door de politie begeleid op hun terugweg via Schiphol-Oost. Ze probeerden toen via Schiphol-Rijk Schiphol te bereiken. Momenteel wordt de N201 daarom geblokkeerd.

Woensdag (8 juli) kwam de marechaussee ook al in actie toen de boeren, onderweg naar Amsterdam, langs Schiphol reden.

Foto’s: VTF