Broersepark in top 10 beste parken in Nederland

AMSTELVEEN – Werk en onderwijsmogelijkheden, maar ook vrije tijd en culturele activiteiten trekken steeds meer mensen naar de grote stad. In het volle centrum is het vaak druk en de hectiek van een stad kan ook leiden tot stress. Hoe goed is het dan, dat er in de Nederlandse steden talrijke groene oases te vinden zijn die uitnodigen voor totale ontspanning. In sommige parken en verborgen stadstuinen gaat er een lange geschiedenis aan vooraf of vind je een breed scala aan flora. Als erkenning voor deze groene oases die het dagelijks leven in de steden mooier maken, heeft Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, een ranglijst opgesteld van de beste Nederlandse parken met de hoogste Google-reviews. Het Broersepark in Amstelveen staat op een 5e plaats.

Denk je dat je ze allemaal kent? Laat je verrassen.

1. Vondelpark, Amsterdam | Google reviews: 4,7 met 36346 reviews
Het Vondelpark is zowel onder de Amsterdammers populair als voor bezoekers van de stad. Of het nou voor een hardlooprondje is, een openlucht concert of een picknick op het grasveld. De trams ruisen er rondom, maar in het park zelf kun je genieten van het groen of een terrasje. Je kan er een mooie lange wandeling maken, het park is 2 km lang vanaf de amstelveenseweg tot de stadhouderskade. Het Blauwe Theehuis is een top plek voor een gezellig drankje!

2. Rijksmuseumtuinen, Amsterdam | Google reviews: 4,7 met 511 reviews
Als je dan toch een bezoekje aan het Vondelpark brengt, maak dan ook even ommetje langs de Rijksmuseumtuinen. De tuinen zien er afgesloten uit door het ijzeren hek, maar overdag kan je hier gewoon binnen lopen. Zomers zijn er ook exposities waar je prachtige kunstwerken kan bewonderen. Of strijk heerlijk neer op een bankje naast de “doorloop” fontein.

3. Wilhelminapark, Utrecht | Google reviews: 4,7 met 364 reviews
Utrecht is een van de groenste provincies van Nederland, maar ook de stad Utrecht kan er wat van. Hier vindt je bijvoorbeeld het geliefde Wilhelminapark. Dit is een van de eerste parken in Nederland. De herenhuizen rondom het park geven het nog iets meer flair.

4. Historische Tuin Schoonoord, Rotterdam | Google reviews: 4,7 met 221 reviews
De Historische tuin Schoonoord in Rotterdam is klein maar fijn. Het is een prachtig paradijsje waar je de rust zeker kan vinden midden in de stad. Met een mooie vijver, fonteintjes en beekjes. Rond de vijver maak je een heerlijk romantische wandeling. Het is dagelijks geopend tussen 08.30-16.30 uur.

5. Broersepark, Amstelveen | Google reviews: 4,7 met 102 reviews
De heerlijke slingerpaadjes voeren je op je gemak langs de vijvers en bruggetjes. Het Broersepark is het oudste park van Amstelveen en wordt ook veel gebruikt voor sportactiviteiten voor jong en oud. Heb jij wel is Jeu de boules gespeeld? Probeer het hier uit! Er zijn ook twee mooie herdenkingsmonumenten, het Oorlogsmonument en het Indië-monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers die tijdens de tweede wereldoorlog zijn gevallen.

6. Wandelbos, Tilburg | Google reviews: 4,7 met 90 reviews
Het park staat al sinds 1917 en de bekende tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer, die zo’n 50 parken en tuinen op zijn naam heeft staan, is de ontwerper. Je hebt er een prachtige rhododendron vlakte en frappante exotische bomen.

7. Stadstuin Emma’s Hof, Den Haag | Google reviews: 4,7 met 83 reviews
Verstopt tussen de huizen vind je Stadstuin Emma’s Hof. Er is ruimte voor groen, toneel en gezelligheid in de buurt. De romantische zithoekjes zorgen bijna voor een Barcelona effect, geïnspireerd door Park Güell. Dit is zeker even een wandelingetje waard.

8. Landgoed Oosterbeek, Den Haag | Google reviews: 4,7 met 59 reviews
Het prachtige charmante landgoed Oosterbeek ligt net aan de stadsgrens van Den Haag. Een super getaway als je even de stad uit wilt. Natuurlijk heb je het strand ook vlakbij, maar wat historisch goed kan toch ook geen kwaad.

9. Park Sonsbeek, Arnhem | Google reviews: 4,6 met 4920 reviews
Een ideaal park met van alles wat. Het leuke is dat het een beetje heuvelachtig is zodat je een uitzicht over de stad hebt. De markante witte villa, het theehuis en de waterval zijn allemaal spots die je even wilt verkennen. Een lekkere picknick op de ligweide is ook geen slecht plan.

10. Prinses Beatrixpark Amsterdam | Google reviews: 4,6 met 1446 reviews
In de Rivierenbuurt van Amsterdam vind je het Beatrixpark. Een prachtig park, wat niet bij velen erg bekend is. Het ligt echter op een super locatie, ook vlak naast Strand Zuid. Er zijn voetbalveldjes, een pierenbadje voor de kleintjes onder ons en met de hond ben je in het park ook welkom. Een heerlijke zomertip dus!

Foto: Marion Golsteijn