Burgemeester en wethouder bezoeken COVID teststraat RAI

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Zorg, Marijn van Ballegooijen, brachten donderdag 2 juli een bezoek aan de Covid19 teststraat in de Amsterdamse RAI. Zij werden rondgeleid door Matthijs Plemp van de GGD Amsterdam. In de RAI is een enorme ‘bike and drive through’ teststraat ingericht. Dit is voor inwoners van Amstelveen de dichtstbijzijnde locatie.

De burgemeester en wethouder waren onder de indruk van de testhal. Wethouder Marijn van Ballegooijen: “De teststraat werkt als een goed geoliede machine. Mensen kunnen in de auto blijven zitten of met de fiets aan de hand door de teststraat heen, zodat zij geen contact met anderen hoeven te hebben. Het gaat snel, er is veel oog voor hygiëne, medewerkers zijn vriendelijk en de sfeer is prettig.”

Het aantal mensen dat positief wordt getest is afgelopen weken gedaald.

Heeft u milde klachten?
Laat u testen! Hierdoor weet u of u corona heeft of niet en voorkomt u dat u familie en vrienden besmet. Het testen is gratis.

Hoe werkt het?
• Bel 0800-1202 voor een afspraak.
• Neem een identiteitsbewijs mee.
• Kom lopend, met de fiets, met de auto of taxi.
• Bent u niet in staat om naar de testlocatie te komen? Geef dit dan aan bij het maken van de afspraak via het landelijk telefoonnummer.
• De testuitslag is na 48 uur bekend. U wordt hierover gebeld.
• Blijf tot die tijd thuis. Ontvang geen bezoek, behalve van de huisarts wanneer dit nodig is. Houd 1,5m afstand tot huisgenoten en gezinsleden. Was vaak uw handen en hoest of nies in de elleboog.

Kijk voor meer informatie op: www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus