Eerste woning door maatwerkregeling 2020 voor Amstelveense

 Door de Amstelveense regeling voor woningzoekenden tussen de 28 en 24 jaar is ook dit jaar een eerste kandidaat aan een huurwoning geholpen. De Amstelveense Sarah Bendjama kreeg vrijdag de sleutel. Wethouder Rob Ellermeijer feliciteerde de kersverse huurster met een bos bloemen en wenste haar veel woonplezier.

De zogeheten ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is begin 2019 ingesteld en wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. Het is bedoeld voor een specifieke groep die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 27 jaar. Kandidaten die aan de criteria voldoen komen in aanmerking.

“Via de regeling van 2019 zijn twintig Amstelveners aan een woning geholpen. Vanwege dit succes is de regeling ook voor 2020 van kracht”, zegt Ellermeijer. In maart riep de gemeente kandidaten opnieuw op zich te melden voor dit jaar. Ook voor 2020 zijn er twintig woningen beschikbaar.

Criteria
Om in aanmerking te komen voor de regeling geldt een aantal criteria.
• Woningzoekende is in de leeftijd van 28 tot en met 34 jaar
• Woningzoekende is ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen
• Woningzoekende zoekt ten minste zes jaar naar een woning via WoningNet waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar is gereageerd op een woning
• Kandidaten mogen vorig jaar geen aangeboden woning hebben geweigerd
• Maatwerk Wonen 2020 is er alleen voor woningzoekenden die nog geen reguliere woonruimte hebben

Uitvoeringsregels Wonen
De maatwerkoplossing voor deze specifieke groep is onderdeel van de Uitvoeringsregels Wonen Amstelveen 2018. Deze regels zijn sinds februari 2019 van kracht.