Feelgood films te zien in de biebbios

 Deze zomer kun je in de bibliotheek genieten van drie sprankelende feelgood movies. De films worden vertoond op de woensdagen 15 juli, 29 juli en 12 augustus. Zij worden ingeleid door filmkenner Eric van Rooyen.

Woensdag 15 juli: The lady in the van. De film ‘The Lady in the van’ gaat over een excentrieke vrouw die haar busje voor het huis van de schrijver Alan Bennett parkeert en blijft daar vervolgens 15 jaar wonen. Met o.a.: Maggie Smith en Alex Jennings.

 

Woensdag 29 juli: Hidden figures. Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen bij de NASA leveren een grote bijdrage aan de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Dit trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. Met o.a.: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner en Kirsten Dunst.

 

Woensdag 12 augustus: Can you ever forgive me? De auteur Lee Israel schrijft zelf gefingeerde brieven van beroemdheden en verkoopt deze voor veel geld, nadat haar schrijverschap in het slop geraakt is. Met o.a.: Melissa McCarthy en Richard E. Grant.

De films starten om 10.30 uur en zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht via de Bibliotheek Amstelland site.