Fietspaden langs Beneluxbaan stap voor stap weer open

AMSTELVEEN – De eerste fietspaden langs de Beneluxbaan zijn weer geopend. Fietsers kunnen aan de westzijde gebruik maken van het fietspad tussen de Rembrandtweg en de Ouderkerkerlaan. Aan de andere zijde kan men gebruik maken van het fietspad tussen de Straat van Messina en de Oranjebaan. De fietspaden waren tijdelijk dicht vanwege de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

“Nagenoeg alle fietspaden in het noorden zijn weer open,” aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer. “Fietsers hebben tijdens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn flink moeten omfietsen. Dit is nu in het noorden verleden tijd. De fietspaden in het zuiden volgen zodra de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Sportlaan klaar zijn.”

Fietspaden open zodra het kan
Als alles volgens planning verloopt zijn de andere fietspaden binnenkort ook open. Zo is op 16 juli het gedeelte tussen Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina gereed. En vanaf 17 juli kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel bij het viaduct Ouderkerkerlaan. Bij de Keerpuntweg is een volledig nieuw fietspad aangelegd. Dit is speciaal gemaakt vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9 en de afsluiting van het tunneltje onder The Mayor.

Onderhoud door de gemeente
Omdat de fietspaden voor langere tijd dicht waren moet de gemeente op sommige plekken nog wel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het snoeien van groen en het herstellen van bestrating. Vanaf half augustus kan er volledig gebruik worden gemaakt van alle fietspaden langs de Beneluxbaan. Dat betekent dat fietsers tussen Amsterdam en het tunneltje ter hoogte van Marne weer volledig langs de Beneluxbaan kunnen rijden.