Film over Nederlandse Woodstock twee maal vertoond in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Stamping Ground is een film van regisseur George Sluizer en de Duitser Hans Jürgen Pohland. Het is een registratie van het Holland Pop Festival dat, 50 jaar geleden, op 26, 27 en 28 juni 1970 werd georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers. Stamping Ground wordt op vrijdag 3 en zondag 5 juli vertoond in Cinema Amstelveen.

Er kwamen grote namen langs op het Holland Pop Festival, waaronder Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd. Dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s bediend door jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden. Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek en de sfeer op het festival goed in beeld gebracht en is het een mooie schets van de drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs.

Ter ere van het 50 jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut in de bioscoop uitgebracht.

Vrijdag 3 juli, aanvang 20.00 uur en zondag 5 juli, aanvang 15.30 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen 

Deze documentaire is slechts twee keer te zien en het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Het is daarom aan te raden om op tijd online je kaarten te boeken.