Filmcursusavond: Alfred Hitchcock en wie zijn door hem beïnvloed?

AMSTELVEEN – Alfred Hitchcock wist precies hoe hij het publiek moest bespelen en was bepalend voor de spannende film. Hij gaf het publiek meer informatie dan de karakters in de film zelf. De kijker wordt op deze manier veel meer betrokken bij de film. Filmwetenschapper Rudi de Boer verzorgt op dinsdag 7 juli in Cinema Amstelveen een cursusavond over Hitchcock en zijn invloed op latere filmmakers.

Een aantal beroemde regisseurs van nu die sterk beïnvloed zijn door Hitchcock zijn: David Fincher, Brian dePalma, David Lynch en M. Night Shyamalan. Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er op dinsdag dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekt u hun ‘signature’.

Het Westen of het Oosten, Hollywood of arthouse, entertainment of kunst? Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. We volgen grote klassieke filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Bert Haanstra? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio’s hun creativiteit?

De cursus vindt plaats op dinsdag 7 juli om 19.50 uur in de Kleine Zaal. Deze zaal is geschikt voor circa 50 mensen, rekening houdend met de 1,5 metermaatregel.

Meer informatie: Cinema Amstelveen