Gemeente heeft vertrouwen in goed openbaar vervoer in Amstelveen

AMSTELVEEN – De gemeente blijft in goed overleg met Connexxion en de Vervoerregio over het busvervoer in Amstelveen. Alle partijen zetten zich constructief in met als doel het openbaar vervoer (OV) in coronatijd, ook in Amstelveen, op een goed niveau te houden. De gemeente Amstelveen heeft het vertrouwen dat Amstelveen op een goede wijze door OV bediend blijft worden.

Als gevolg van de coronacrisis reizen nu minder mensen met het OV. “Het is begrijpelijk dat er vragen over gesteld worden”, zegt wethouder vervoer Rob Ellermeijer. “Partijen hebben niet de intentie het OV stil te laten vallen. Vanuit de gemeente Amstelveen is er op dit moment geen enkele reden om in 2021 geen acceptabel OV-netwerk te verwachten.”

Op dit moment wordt op landelijk niveau gesproken over de wijze waarop het OV in 2021 wordt vormgegeven. Vanzelfsprekend is de Vervoerregio partner aan deze onderhandelingstafel. Er is nauw contact tussen de Vervoerregio, de gemeente Amstelveen en Connexxion. Het is nog niet volledig helder hoe de landelijke situatie er in 2021 uit gaat zien. De gemeente volgt de ontwikkelingen nauwlettend en heeft er vertrouwen in dat met de partners goede afspraken te maken zijn over een adequaat OV-aanbod in Amstelveen. “Sowieso is het al een hele prestatie dat Connexxion het OV overeind heeft gehouden tijdens de coronacrisis.”