Gemeenteraad wil meer aandacht voor slechte situatie dierenopvang

AMSTELVEEN – De Amstelveense gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem te kennen gegeven dat de dierenopvang in Amstelveen beter moet. 

Het momenteel gesloten Amstelveense Dierentehuis, dat valt onder Dierenbescherming Regio Noord West kampte al langer met ruimtegebrek en tekort aan gediplomeerd personeel. Daarbij komt dat de samenwerking tussen de Dierenambulance en het Dierentehuis al jaren stroef ging. De overeenkomst tussen hen is recent verbroken. Dieren worden nu opgevangen in Purmerend en Haarlemmermeer.

Dieverse partijen maken zich zorgen over het gemis van een goede noodzakelijke dierenopvang/pension. Zeker met de komende zomerperiode in aantocht, waar altijd weer dieren aan hun lot worden overgelaten, zal het gemis sterk worden gevoeld.

Jacqueline Höcker (AVA): “Het is nu van groot belang dat gekeken gaat worden naar een integrale samenwerking tussen dierenartsen, dierenopvang en de dierenambulance. Dierenwelzijn gaat ons erg aan het hart”

Kees Noomen (VVD): ” Het is belangrijk dat er een link op de website van de gemeente Amstelveen komt waar men, in geval van dierennood, terecht kan en niet ver hoeft te reizen om geholpen te worden, zodat men weet waar men naar toe kan gaan”.

Ook particuliere initiatiefnemers met een Diploma Besluit Houder van Dieren worden uitgenodigd in gesprek met de Gemeente Amstelveen te gaan, indien men een kennel, asiel en/of pension wil starten. De partijen zoeken naar een zo goed mogelijke opvang voor dieren.