Historische tram tussen Amsterdam en Amstelveen rijdt weer vanaf zondag

AMSTELVEEN – De Electrische Museumtramlijn Amsterdam – Amstelveen rijdt vanaf zondag 19 juli op lijn 30, voorlopig tussen Haarlemmermeerstation (Amsterdam) en Molenweg (Amstelveen), 1x per uur. Ook is de tramshop weer open.

Geldende maatregelen m.b.t. COVID-19: Op het station 1,5 meter afstand houden en in de tram is het dragen van mondkapjes verplicht.

Er zijn geen sta-plaatsen in de tram en er zijn geen gereserveerde plaatsen: vol = vol.

De conducteur fluit af en de bestuurder zet de tram in beweging. Eenmaal onderweg komt de conducteur (buiten coronatijden) langs om u een kaartje te verkopen. Dan stopt de tram bij een overweg, de conducteur stapt uit met de rode vlag om het verkeer tegen te houden, na het passeren van de overweg stapt de conducteur weer de tram in en geeft de bestuurder een signaal dat hij weer veilig binnen is.

De trein rijdt van het Haarlemmermeerstation tot Amstelveen-Bovenkerk*, zie de dienstregeling. Zin in een leuke rit vol nostalgie? Elke zondag t/m oktober rijdt de trein 2x* per uur tussen het Haarlemmermeerstation en Amstelveen-Bovenkerk* en vice-versa.

*) voorlopig tot halte Molenweg en 1x per uur.

De oude spoorlijn voert langs het Amsterdamse Bos en komt dichtbij diverse Amstelveense heemparken. De museumtramlijn wordt gerund door vrijwilligers.