UPDATE: Hulpdiensten in actie bij kantoor en parkeergarage Schiphol

SCHIPHOL – Bij een parkeergarage aan de Evert van de Beekstraat in Schiphol waren de hulpdiensten dinsdagavond met een actie bezig. De brandweer werd opgeroepen voor een meting. Een etage van het gebouw is ontruimd.

Een persvoorlichter van de brandweer meldt dat eerder op de dag zijn vijf mensen onwel geworden in het gebouw doordat zij in contact geweest zijn met een toen nog onbekende stof. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken, niemand hoefde naar een ziekenhuis.

Hulpdiensten, waaronder de TEV (team explosieven verkenning), hebben ter plekke onderzoek verricht. Defensie is met een speciale container voor onder andere gevaarlijke stoffen ter plaatse gekomen ter ondersteuning van de brandweer.

Update: Het bleek om een koffer met tonnen aan vals geld te gaan. Ook zat er een insectenbestrijdingsmiddel in de koffer. Dit middel veroorzaakte de gezondheidsproblemen bij mensen.

Foto’s: VTF / Laurens Niezen